lauantai 9. helmikuuta 2013

Superdieetti alkaa!

 Damn you, Blogger! Kirjotin tossa pitkän värssyn ja sitten yhtäkkiä, phiuh vaan ja se katos taivaan tuuliin. Kiva kiitti.. Täytyy tallentaa tätä sitten vaan jatkuvasti, ettei käy yhtä huonosti uusiks!
  Mutta siis joo, superdieetin ohjeet tuli eilen näkyviin, ja oli kyllä mukava huomata, että ruokavalioon tulisi mulle aika kivoja muutoksia.. Ja oon käsittänyt, että se muuttuu vielä dieetin aikanakin, joten ei pääse tylsäks menee! Lisäravinteisiinkin tuli mulle muutoksia aika paljon, joten ensimmäisen reaktion jälkeen (joka oli harmitus rahanmenosta), olin kuitenkin iloinen vaihtelusta :)

 Dieetti alkaa siis virallisesti maanantaina, mutta oon jo tänään ns. tutustunut ruokaan, ja oli itseasiassa mukavaa vaihtelua juoda aamupalaksi smoothie! Sehän oli oikeenkin pirtee tapa aloittaa aamu :) Ja iltapalaksi paistoin kasan kananmunan valkuaisia, sekä sekoitin mustikoita ja vehnäleseitä ns jälkiruoaksi, ja ihastuin tähänkin. Mä tykkään tästä dieetistä!
 


 Ostin kylläkin itselleni illaksi irtokarkkeja pussillisen, kun ajattelin herkutella vielä viimisen kerran, kun sitten alkaa taas tiukka ruokavalio, sekä kilojen tiputus. Ja itseasiassa niitä sopiikin tiputella, koska mun paino kyllä on vähän noussut.. Myönnän, että nuo kipeenä olemiset ja niistä johtuneet liikkumattomuudet on vaikuttaneet mun laiskuuteen, sekä mielialaan. Ja sitä kautta myös syömisiin, jotka välillä menee oikeinkin nappiin, ja seuraavana hetkenä saattaa tulla romahdus! Mutta nyt mulla on motivaatio taas korkeella, ja tiedän, että kunhan pääsen vauhtiin niin se oikeesti helpottuu, koska niin siinä kävi viimeksikin. Ei enää edes tehnyt mieli syödä mitään ruokavalion ulkopuolelta.

 Mä otan sitten maanantaina mitat ja pistän kilot ylös, että on hyvä seurata edistymistä sitten dieetin varrella :) Vähän kylläkin nolottaa myöntää toi, että oikeesti mulle on niitä kiloja tullut muutama lisää, mutta olettaisin oikeesti, että osa siitäkin on vaan turvotusta, joka lähtee kyllä suht helposti..


9 kommenttia:

 1. mihin toi muuten perustuu että tossa syödään vaan valkuaiset eikä koko kananmunaa? mä oon aina ihmetelly sitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltuainen on pelkkää rasvaa. :) Kyllähän iltapalaankin rasvaa kuuluu, mutta se tulee usein esim. soijalesitiinirakeista.

   Poista
  2. Juu siis ton rasvan takia ne jätetään pois, tai jossain annoksessahan oli itseasiassa vaihtoehtona, että voi valita keltuaisen tai jonkun muun rasvan lähteen.. Kun rasvanlähteet on yleisesti jostain muusta.. Mutta siis tohon iltapalaan kun nytkin tein esim sen kuudesta kananmunasta, niin olis siinä kyllä tullut rasvaa jo pikkasen liikaa tähän kroppaan! Kun kuitenkin proteiinimäärän saadakseni täyteen piti laittaa monta munaa, kun rahkaa ei mieli tehny ;)

   Poista
 2. Uusimmassa Muscle&Fitness Hers -lehdessä oli tuosta kananmunakysymyksestä artikkeli. Siinä todettiin, että kokonaiset kananmunat voittavat pelkät valkuaiset, koska keltuaiset sisältävät käytännössä kananmunan ravintoaineet. Erikseen mainittiin kalsium, jota tarvitaan lihasten supistumiseen, ja kalium, jota tarvitaan lihasten palautumiseen. Rasvasta mainittiin, että suurin on "terveellistä kertatyydyttymätöntä ja monityydyttymätöntä rasvaa, joka ei varastoidu kehoon rasvana".

  Minusta on hassua, että yhdestä jutusta poistetaan luonnollinen rasva (ja mm. kalsium, folaatti, rauta, seleeni, B12-vitamiini, sinkki ja D-vitamiini) ja sitten se korvataan purkista ottamalla. Toki, dieetit ovat tällaisia, eihän niitä ole tarkoitettukaan arkielämän tarpeisiin. Itse olen niin pihi, etten kykene heittämään syömiskelpoista tavaraa roskiin.

  Kuitenkin, tsemppiä dieettiin! :) Olen itse huomannut, että jokaisesta dieettikerrasta oppii jotakin uutta sen suhteen, mikä on hyvää ja jää ruokavalioon jatkossakin ja myös sen, mikä ei itsellä toimi ollenkaan.

  VastaaPoista
 3. Mun ajatukset komppaa aikapaljon Kristiinaa! tuo kananmunan keltuaisen rasva ja utopistinen myytti, että siinä on kolesterolia ja se nostaa sitä ei vaan uppoa muhun. Siitä on ihan lähiaikoina tehty tutkimuksiakin ;) Ja toki se kuuluu nyt varsinkin tohon superiin tai koko gfg juttuun tuo kananmuna-homma, mut... hmm... ite tekisin munakkaani vaik kahdesta tai kolmesta kokonaisesta munasta ja laittanut vaik hamppurouhetta hippusen niin ois tullu ihan samat hyvät protskut.. Ja hyvät rasvatkin. Rasvaa ei kannata pelätä, keho tarvii sitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu siis, itseasiassa vastaavaa systeemiä käytän itsekin normaalisti, mutta haluun tehä tän dieetin tarkasti ohjeitten mukaan, ni mennään näin :) Ja sit taas on hyvä miettii mitkä tavat tästä dieetistä pitää jatkossakin kun tää loppuu! :)

   Poista
  2. Joo niinpä, ja totkai meet niiden ohjeilla. :) En kyseenalaistanut sun tapaa tehdä, vaan oikeestaan koko ton gfg-tsydeemin :D

   Poista
 4. Joo siis en mä sitä epäillytkään :)

  VastaaPoista