maanantai 19. marraskuuta 2012

Karhun terapiarulla

 Noniin, nyt olis vuorossa aihe, mistä mun on pitänyt kirjoittaa jo isänpäivästä asti, nimittäin ostin sillon miehelle lahjaksi tuon Karhun terapiarullan. Olen sitä nyt vasta kerran testannut, ja tykkään kyllä kovasti! Joissakin liikkeissä en oikeen löytänyt tuntumaa, tein varmaan vielä vähän väärin, mutta eiköhän niihin liikkeisiin opi ajan myötä kun jaksaa vaan yrittää.. Ohjeet otin täältä, ei tosiaan netistä ollutkaan ihan niin helppo etsiä ohjeita kun luulin! Mutta noilla ohjeilla pääsee ainakin alkuun, ja tuntumaa sai aika hyvin kun tossa terapiarullassa on niitä nystyröitä kivasti! Selkä ja jalat sai kyllä aivan loistavan hieronnan :) 

  Noissa liikkeissä etusääriin, ja sitten tohon viimiseen liikkeeseen en oikeen saanut tuntumaa, täytyy niitä vissiin vähän harjotella!  Ja hei, haluisin kysyä teiltä lukijoilta onko jollakin kokemusta joko tälläsesta terapiarullasta, tai ihan pilatesrullasta? Ja vinkkejä otan vastaan jos jollain niitä olis tarjota, se olis ihan loistavaa :) 

 Mies kyllä valitteli että kun tässä hänen mielestään joutuu liikaa käyttämään vatsalihaksia, mutta ei mun mielestä mitenkään liikaa tuntunut niissä.. Kai se aluksi voi tuntua niissäkin vähän rajummin, ennen kuin noihin liikkeisiin tottuu!

 Mä luulen että mulla tää ainakin tulee olemaan kovassa käytössä, ja varmaan miehelläkin, kunhan selviää ensin hänen selkäasiansa fysiterapeutin kanssa, ettei mennä ainakaan mitään paikkoja rikkomaan..

8 kommenttia:

 1. Kiitos esittelystä! Kyllä tää varmaan on se minunkin valintani ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ihana kihelmöinti oli hetken aikaa lihaksissa ton jälkeen! Unohdin vallan mainita tossa kirjotuksessa :P Suosittelen!

   Poista
 2. Just äsken tulin venyttelytunnilta, jossa vedettiin tuolla foam rollerilla. Tehtiin pakarat, etureisi, pohje ja reiden ulkosyrjä eli se kalvo.
  Muista koko ajan rullata ja pysyä liikkeellä.

  Pakaran saa hyvin otettua niin, että istut sen rullan päälle ja laitat pakaran venytykseen polven päälle. Sitte rullaat sitä venytyksessä olevaa puolta.

  Etureiden saa aika hyvin, ku ottaa vaan yhen puolen kerrallaan ja toinen jalka on vieressä koukussa.

  Pohkeen saa hyvin, ku ottaa kans vain yhen puolen kerrallaan ja pitää toista jalkaa koukussa. Jos se ei tunnu niin sitte laita toinen jalka sen rullauksessa olevan jalan päälle ja liikuta.

  Kalvon saa hyvin niin, että meet kyljelleen ja laitat rullan alle. Laita ylempi jalka koukkuun eteen ja ota pieni etunoja, että rullan liike tuntuu vähän reiden etupuolella. Siinä pitäis olla sellanen ohkanen kohta, mikä tuntuu ku rullaat.

  Tällasia liikkeitä ollaan käyty ja tosi hyvin on tuntunu. Noissa liikkeissä se vaan ottaa aika paljo käsille, ku joutuu niihin nojata ja liikutella.
  Kannattaa jakaa aina lihas kahteen osaan ja ottaa esim. ensin etureiden yläosaa ja sitte alaosaa. Jos tekee pitkää rullausta, niin se ei auta niin hyvin, ku lyhyt rullaava liike.

  VastaaPoista
 3. Kiitos ihana lasienkuli näistä vinkeistä, yritän muistaa nämä asiat ensi kerralla, ja toivon mukaan saadaan taas aivan erilainen tuntuma näihin liikkeisiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppas hyvä! :) Kiva jos jotain apua on noista sepustuksista! :D

   Poista
 4. Mistä oot ostanu ton terapiarullan?? Yritin kovasti ettiä netistä mutta en löytäny.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, oon ostanut tän Halpa-Hallista! Niitä ei kyllä taida joka paikkakunnalla olla.. Sattuiskohan jossakin teidän lähellä olemaan? Ei meinaan ollut kallis, kolmenkympin rulla :)

   Poista
 5. Tuota Karhun rullaa saa ainakin CityMarketeista. Niitä pehmeitä rullia ei kannata hankkia, niillä ei saa kunnollista tuntumaa juuri sen liiallisen pehmeyden takia. Tuo Karhun rulla näyttää hyvältä.

  Putkirullauksesta olen itsekin kirjoittanut blogiini täällä http://bia.fi/blog/2012/06/foam-roller-helppoa-lihashuoltoa/ ja sieltä löytyy myös ohjeita rullailuihin.

  VastaaPoista