torstai 1. marraskuuta 2012

Sokeriton marraskuu!

 Lähdin mukaan sokerittomaan marraskuuhun! Idean sain Monnalta, joka haastoi tähän kaikki lukijansa.

 Ensin ajattelin, että en mä tähän lähde, kun aika vähän tulee muutenkin syötyä mitään sokeripitosta, mutta nyt tulee syynättyä ruuat ainakin vielä tarkemmin, eikä voi pitää kuukauteen herkkupäivää, joten herkuttelut tulee väkisinkin sitten olemaan koko kuukauden terveellisiä! Saas nähdä vaikka jatkaisin tätä jouluun saakka, vois olla ihan hyväkin idea :)
 Tämä on kopioitu (hiukan leikattuna vain) Monnan blogista, ohje tähän sokerittomaan; 

 Sokeriton käytännössä tarkoittaa siis kaiken valkoisen sokerin poisjättämistä! Eli, karkkien, suklaan, pullien, kakkujen ja keksien lisäksi tarkoittaa myös tuotteita missä on lisättyä sokeria. Tuote jossa on ALLE 5g/100g sokeria on hyväksyttyjen listalla. Myös Steviaa saa käyttää makeutukseen tai hunajaa.

 Itse koitan olla ilman tuota Steviaa ja hunajaakin, kun muutenkaan ei niitä tule juuri käytettyä. :) Nyt ihan jännittää tuleeko tästä hirveenkin vaikee kuukausi! 


 Päätinpä vielä haastaa myös omat lukijani, ja tietenkin muutkin halukkaat tähän sokerittomaan kuukauteen! Vielä kerkee hyvin ;)

 

8 kommenttia:

 1. Voisi melkeen itsekkin lähteä tähän mukaan. Tosin hunajasta en luovu, mutta muuten olisi kiva lähteä kokeilemaan tätä. Eihän tässä ainakaan mitään pääse häviämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tässä tosiaan mitään häviä, ja oon kuullut että mieliala kohenee pahimpien vieroitusoireiden hävittyä, jos niitä oireita sitten tulee :)

   Poista
 2. Mulla olikin suunnitelmissa pitää Mässytön Marraskuu juurikin noiden sokeriherkkujen osalta + leivät. Vahditko mua jos lähen haasteeseen mukaan xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Tsempataan sitten toisiamme :)

   Mulla on kans noi leivät lähes joka aamuinen pahe, mutta en rupee niistä vielä ainakaan luopumaan, kun noissa ruisleivissä ei sokeriakaan ollut kuin 1g / 100g :) Joten luovun leivistä vain jonkun pakon edessä, mä tarvin niitä! :D

   Poista
  2. Tästä se sitten (taas) lähtee :) voin luvata, että tiukkaa tulee tekemään..

   Poista
  3. Jee! Mä oon ainakin vielä ihan innoissani, saas nähdä tuleeko jotain yllärivaikeuksia..

   Poista
 3. Jei! :) Mahtavaa, nyt on sitten jo eka päivä takana! :)
  Joo, oikeastihan sokeriton onnistuu melkein parhaiten silloin kun jättää kaiken makea pois. Koska on ihan tutkittua, että kun elimistö saa jotain makeaa, niin se haluaa sitä lisää. Eli tarkoittaa siis makeannälän ylläpitämistä, ja siihenhän Stevia ja hunaja vaikuttaa. Myös tosi moni muu tuote pitää makeannälkää yllä, jopa maito joka sisältää maltoosia, eli maitosokeria. Mutta itsehän meinaan kyllä käyttää steviaa ja maitoa kahvissa ja hunajaa rahkan seassa. :)
  TSEMPPIÄ kaikille mukaanlähtijöille!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa en olisi arvannutkaan maidon tekevän samaa! Hyvä tietää :) No ei tule sitäkään käytettyä juuri koskaan.. Oon aika hyvin karsinut jo ennestään näitä tuotteita, joten tää ehkä tulee olemaan mulle vähän helpompi, sen takia suunnittelinkin jatkavani jouluun, ettei tuu sitten heti joulukuun alussa hyvää tekosyytä ostaa kauheeta pussia irtokarkkeja :D

   Poista