sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Ruokailu laihduttaessa


 Eli halusin kertoa vähän tarkemmin näitä perusjuttuja ruokailusta, joilla saa painon laskemaan ilman että näännytät itsesi nälkään ja menetät samalla myös lihaksia.

 Ruokailut täytyisi ajoittaa järkevästi niin että väli ei kasva liian pitkäksi. Liian pitkät välit aiheuttavat sen, että nälkä pääsee liian kovaksi ja alkaa tulemaan niitä ikäviä mielitekoja kaikkeen rasvaiseen.. Suosittelen 5 ruokailua päivässä. Aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala.

 Jos mietitään kaloreita niin suurinpiirtein 1200 naiselle on se yleinen suositus, miehet tietenkin tarvitsevat enemmän, niistä en tiedä kun en ole perehtynyt tarkemmin.  

 Proteiini on se jota käytän joka ruokailussani paitsi iltapalassa en joka kerta. Aamupalassa laitan puuron sekaan herajauhetta, lounaassa joko raejuustoa tai kananmunaa samoin kuin päivällisessä ja välipalana syön aina joko proteiinipatukan tai rahkan.  Hiilihydraatteja yleensä aina dieeteissä käsketään välttämään, mutta oman kokemukseni mukaan niitäkin olisi hyvä saada, muuten olo menee melko nopeasti sellaiseksi nuutuneeksi. Aamupalana esimerkiksi suosittelen vallan puuroa! Siihen tietty voi laittaa lisäksi esim marjoja, mehukeittoa, raejuustoa, herajauhetta..  Mutta puuroaamiainen on maailman paras! Siitä tulee energinen olo, ja se vie nälän kyllä mennessään loistavasti :) Hiilihydraateista suosittelen melkein kokeilemaan mikä määrä sopii kenellekin parhaiten.. Aamupalalla sitä tarvitaan, ja treenin jälkeen syötävällä päivällisellä sitä tarvitaan, määrät taas ovat sellaisia joita en osaa sanoa.. Itse syön melko vähän kerralla. Vehnä/ruisleseitä suosittelen syömään päivittäin purkissa mainittavan määrän, jo sen takia että maha toimisi!
  Kasviksia suosittelen laittamaan lounaalla ja päivällisellä aina puolet lautasesta. Vähintään puoli kiloa päivässähän niitä kuuluisi syödä, ja itselläni menee helposti tuolla systeemillä 600g.. Syön kylläkin yleensä wokkivihanneksia, että jos salaattia tekee niin laittaisin varmaan yli puolen lautasellista ;)

 Lihoissa suosittelen katsomaan tarkkaan kuinka rasvaisia ne on, kana ja naudanjauheliha on mun lemppareita :) Mutta tosiaan rasvaprosentit kannattaa tarkistaa!

 Ja hyviä rasvoja ei saa unohtaa! Esimerkiksi lounaan ja päivällisen vihanneksiin lorauttamalla oliiviöljyä saa sopivasti niitäkin ;) Määriä en niistäkään voi sanoa, koska itse olen tosiaan lorautellut suoraan pullosta ruuan päälle, mutta ei sitäkään kannata millään reilulla kädellä kaadella! :D Lisänä syön kyllä omega3 pillereitä joka aamu ja suosittelen niitä mielellään muillekin, parantaa meinaan ihoakin aika kivasti. ;)

Ja muistakaahan juoda sitä vettä! Vähintään sen kaksi litraa päivässä olisi hyvä saada juotua, itsellä menee nykyään jo helposti kolmekin.


 Liikunta on myös todella tärkeää, se auttaa kroppaa kiinteytymään ja saat ylläpidettyä lihaksiasi, ja kasvatettua niitä. Ja niinkuin Jutta on monesti fitfarmilla todennut, ei ne lihakset niin helposti naisilla ala kasvamaan, että tarvitsisi pelätä liian lihaksikasta kroppaa!

 Ja haluan vielä muistuttaa, että tämä kirjoitus on kuitenkin vain omien kokemusten pohjalta tehty, jonka vuoksi en tarkempia tietoja halua tänne laittaa määristä tai tietyistä ruuista. Ja löytyyhän niitä terveellisiä vaihtoehtoja paljon paljon enemmän kuin mitä itse käytän, ja määristä kaikkien mielestäni kannattaa itse kokeilla mikä määrä toimii ilman, että tulee esim liian iso hiilarivaje tai toisin päin.. 

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti