keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Mielipidekirjoitus

 Suututtaa ihmiset jotka sanovat "Oon tehnyt oikeesti kaikkeni, mutta en vaan laihdu! Kaikkea on kokeiltu." Ei pidä paikkaansa missään tapauksessa! Jos sä päätät että nyt alkaa dieetti, niin aloita se terveellisellä ruualla ja liikunnalla. Välttämättä liikuntaakaan ei ole pakko aloittaa, riippuu tavoitteesta.. Mutta jos syöt terveellistä ruokaa alle kalorinkulutuksesi, niin aivan 100% varmuudella laihdut!

 En niistä tietysti tiedä, jos on jokin sellainen sairaus, joka vaikuttaa tähän laihtumiseen, mutta normaalilla ihmisellä toimii sanonta "Olet mitä syöt". 

 Homma ei tietenkään ole ohi viikossa tai parissa, ja jos ei halua elämäntapojaan muuttaa, niin ehkä et ole vaan valmis laihtumaan vielä. Turhaa on kuitenkin siinä vaiheessa ruveta valittamaan, että miten joku muu onnistuu ja minä en, koska se on omista valinnoista ja päättäväisyydestä kiinni!


 Tiedän että tää kirjoitus saattaa suututtaa joitakin, enkä todellakaan tarkoita loukata ketään. Satuin vaan taas törmäämään tälläiseen ihmiseen, kuten turhan usein käy ja jotenkin mielessäni kiehahti ja halusin kirjoittaa aiheesta tänne. 
 

2 kommenttia:

 1. Heippa, mielestäni puhut ihan asiaa ja oon itekin törmänny moneen tuollaiseen ihmiseen.

  Kaikkein eniten itteäni ärsyttää se, kun eräskin tuttava sanoi että haluaisi laihtua, kun on lievästi ylipainoinen ja kumminkin samaisena päivänä kävi hesessä syömässä!? Ja tiedän että hän yrittää olla tosissaan laihdutuksen suhteen, mutta tuntuu vain lykkäävän aina ajatusta ja sallii itselleen herkuttelun ajatuksella "vain tänä päivänä". Kas kummaa kun on yhtäkkiä syöty koko viikko epäterveellisesti tuolla ajattelumallilla.

  Pointtini nyt oli se, että nimenomaan niillä pienillä päivän valinnoilla saa ihmeitä aikaan, kun jättääkin käymättä hesessä ja tekee itse terveellisen ruuan. Varsinkin ylipainoiset pystyvät jo pelkästää ruokavalion avulla laihtumaan, jos syö _terveellisesti_ ja pitää energian saannin pienempänä kuin kulutuksen! Ja todella siihen tarvitaan motivaatiota, mutta surullisen monet jäävät kierimään jonkinlaiseen itsesäälin/en pysty ajatuksen verkkoon, vaikka asennemuutoksella saisi paljon aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä.. Ihmisten täytyisi vaan päättää pystyä, ja se olisi jo puoli voittoa! Minä ainakin hoen jatkuvasti itselleni että kyllä minä pystyn. Ja joka kerta se toimii! Ja vielä kun tosissaan se järkev kotiruoka on PALJON paremman makuista, varsinkin jos on kieltäytynyt jostakin herkuista sitä ennen. :)

   Poista