perjantai 14. maaliskuuta 2014

Terveellisyyden perikuva
Kauhee, mikä kasvuovauhti tuolla veijarilla on! <3

Eli ajattelin nyt kertoa tässä avoimesti mun ongelmasta, jota oon hävennyt jo pitkään. Eli oon nenäsumutteiden suurkuluttaja! Oon käyttänyt siis jo vuosia, ja lääkärin neuvoilla viimein viime keväänä pääsin eroon niiden käytöstä. Otrivinia käytin silloin, ja lopetus tehtiin pikkuhiljaa. Vaihdoin Nasolinin tippoihin, joihin lisättiin sitä vauvojen vesi/suola liuosta pikkuhiljaa enemmän ja enemmän. Kunnes purkissa oli pelkkää liuosta.

 No, alkuvuodesta taas flunssassa tuli vetästyä Nasolinin sumutteet nassuun, ja sehän tarttui taas siitä. Tähän asti käyttänyt! Yritin jossain vaiheessa mennä samoilla neuvoilla kuin lääkäri vajaa vuosi sitten neuvoi, mutta ei toivoakaan. 

Googletin sitten tänään asiaa, ja totesin, että täähän on jopa melko yleinen ongelma! Ihan hirveästi löytyy kohtalotovereita. No keskusteluista selväksi kävi, että paras ja nopein tapa päästä eroon, on yksinkertaisesti lopettaa. Ei pikkuhiljaa, vaan kerralla. Näin tehtiin. Viimeisin suihkaus annettu aamulla joskus 8 maissa, ja jestas mutta mun nenä on tukossa just nyt! Imusolmukkeet niin turvoksissa, että happi ei kulje nenän kautta yhtään.. Mutta kai se tästä..

Mitä tästä opimme? En aio enää ikinä käyttää yhtäkään suihkausta kyseisiä tuotteita! Tällä hetkellä lääkitsen nenääni A-vitamiinilla, sekä Nozoilin seesamiöljyllä. Kerron sitten seuraavassa postauksessa miten on sujunut, toivotaan että nenä toimii siihen mennessä jo normaalisti! :)

Syy, miksi päätin kirjoittaa tästä tänne, on juuri se, että kohtalotovereita löytyi niin paljon. Nenäsumutteethan ovat koukuttavia, ja ohjeita pidemmällä käytöllä se vain pahentaa tukkoisuutta. Joten jospa joku muukin vaikka saisi otettua itseään niskasta kiinni, ja lopetettua käytön luettuaan tästä. Vaikka pikkuhiljaa, tai kerralla, jolloin tukkoisuudesta pitäisi päästä jo ihan muutaman päivän sisällä.Tässä vielä pari vinkkiä, mitä voi käyttää tukkoisuutta vähentämään, eli pakuritee ja carmolis munkkitipat! Noi munkkitipat on ihan loistavia muutenkin, helppaa myös päänsärkyyn esimerkiksi :) Ja pakuriteehen lisättynä saakin melkoisen superjuoman. Mulla helppaa hetkeksi tän avulla, mutta oletan, että huomenna on jo helpompaa.Hyvää ja mukavaa viikonloppua kaikille! Minä keskityn täällä vaan suun kautta hengittelyyn ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti