torstai 17. tammikuuta 2013

Sairastuvalta päivää!

 Terveisiä saikulta! Taas. En oo kirjotellut mitään, vaikka oon maanantaista ollut kotona, ja huomenna pitäisi palata töihin.. Syynä on se, että kun en ole ollut ramppaamassa lääkäriltä toiselle ja verikokeista toisiin, niin oon halunnut vaan maata.

 Turposin aikalailla yllättäen sunnuntain ja maanantain aikana, ja tiistaina mahani oli kuin ilmapallo! Tiistai iltana sen turvotus jo laski hieman, mutta iso se oli. Ja siitä asti se turvotus on kyllä laskenut, ja harmi kyllä vasta tänään muistin ottaa siitä kuvan! Maha on ollut kipeä kuin mikäkin, ja mitään vikaa ei vielä ole löytynyt kuin virtsatulehdus.. Jokin harvinaisempi bakteeri sieltä löytyi, mutta ei se selitä oireita, kun vatsakin on ollut ylhäältä kipeä enimmäkseen, kun virtsatulehduksessa alavatsan pitäisi olla kipeä. No, eilen otettiin verikokeita mistä pitäisi näkyä keliakia, laktoosi-intoleranssi ja jotain maksa-, ja muita kokeita, josko sieltä selviäisi jotain.. 

 Aika nopeasti se turvotus onneksi laski tämmöseksi siedettäväksi, en tiedä miten olisin sellasen pallomahan kanssa kehdannut huomenna töihinkään mennä! Maha on edelleen välillä kipeä, mutta nyt se ei ole enää sellasta sietämätöntä kipua. Eli jollakin tapaa se antibiootti ainakin auttaa, vaikka ihmetyttääkin nuo oireet kun oli niin ihmeelliset.

 Aikalailla on pistänyt mielen maahan tää olo, mutta nyt päätin että pakko sitä olis nyt saada nostettua, ja koitanpa vaikka nyt jos pieni rauhallinen lenkki auttais monen litran veden juonnin rinnalla tähän lopputurvotuksen pois saamiseen! Johan se mielikin alkaa parantua kunhan saan taas mahani normaaliin olotilaan. Aivan varmasti :)

 Kokemuksia saa hei laittaa, jos jollakin on käynyt jotain vastaavaa! Olis kiva kuulla :)

4 kommenttia:

 1. Mulla on tämän viikon kans ollu ylämaha ihan kauhian kipiä. Tai alko se jo viime viikolla. Mutta maha turvoksissa ja kipu välillä aivan sietämäntö. Eilen meni kerran jalat alta ko kipu iski. En ole lääkäriin ollu yhteydessä ko oon aatellu sen johtuvan tästä mun viime aikojen ruokavalio muutoksesta. Syön nykysin kauhiasti kasviksia ja protskua ja iltapalaksi oon ottanu jälkiuunileipää. Ja yleensä se kipu tulee just tuon hiilarin syönnin jälkeen. Että pitää vissiiin alkaa oikeesti kunnolla karppaamaan...
  Toivottavasti sun kipuilun syy selviää pian ja paranet äkkiä :)

  VastaaPoista
 2. Mun oli pakko mennä lääkäriin, koska kipu tosiaan oli myös niin voimakasta, että se pyörrytti ja oksetti! Ja mulla ei oo kyllä ruokavalioon tullut muutoksia, että senkin takia outo juttu.. Mutta sunkin kannattaa just kokeilla jos tosiaan helppaa se kipu vähentämällä tai poistamalla viljat ruokavaliosta :)

  Ja toivon itsekin että syy löytyisi pian! Labrojen tulokset pitäisi tulla alkuviikosta, että toivottavasti jotain selviäisi siinä..

  VastaaPoista
 3. Itsellä kävi noin syksyllä ja erittäin pitkälle edennyt keliakiahan sieltä löytyi. Oireet alkoivat alkusyksystä, mutta ajattelin olevan jokin vatsapöpö. Maha turposi, oli erittäin kipeä, ripuloin, kuumetta, nivelsärkyä sekä laihduin kolmessa viikossa 8kg :O Nyt elännyt gluteenittomalla nelisen kuukautta eikä maha ole vaivannut päivääkään :) Jos yhtään epäilee keliakiaa niin marssia lääkäriin vain.

  VastaaPoista
 4. Hui, pikaista paranemista tukalaan oloon!

  VastaaPoista