lauantai 6. lokakuuta 2012

Pakuritee

 Päätin tänään rohkeasti koittaa korvata aamukahvini keittämällä pakurijauheesta teetä. Aamukahvi on mulle todella tärkeä nykyään, kun tuntuu että ilman sitä ei ihan täysin herää..


Ulkonäkö taas oli kyllä aivan kuin kahvissa!

 No, odotin ihan järkyttävää makuelämystä, ja ajattelin että kuitenkin kadun koko jauheen ostamista, enkä halua sitä käyttää missään.. Maku oli kuitenkin tosi hyvä ja pehmeä! Ei kylläkään omaan makuuni yhtään kahvimainen, vaan kuten myyjäkin minulle sanoi niin se oli todella teen makuinen. En osaa muulla sanalla kuvailla oikeen kuin pehmeä. Vaikutuksesta en ole varma oliko ns. lumetta kun ehkä odotin tämän vaikuttavan jotenkin, mutta oloni ainakin jostain syystä piristyi tämän juotuani! Aivan varmasti tulen juomaan pakuriteetä useasti vielä :)

  Ja toinen missä ajattelin kokeilla tätä jauhetta, on kahvin kanssa. Eli heitän jauhetta sinne kahvinpurujen sekaan! Tätä yhdistelmää muistelen Eevskun kehuneen omassa blogissaan.
 

6 kommenttia:

 1. Hah, pakuri maistuu oikeesti ihan puulta :D Kannattaa tehdä vahvempaa uutetta, saa enempi hyötyä iri, ite teen usein illalla satsin, eli keitän noin puol litraa vettä, annan jäähtyä keittimessä hetken eli noin 80asteiseksi, sen jälkeen 3-5 tl ja vesi kulhoon, annetaan hautua yön yli. Tollain tota ei voi juoda ihan ku kahvia, koska se on kylmää (ja mä en itse tykkää lämmittää uudelleen entsyymien tuhoamisen takia..), mutta laitan usein ton puoli litraa smoothien pohjaksi tai jäähdytän sillä teen :) Enkä siivilöi niitä puruja pois, hyvin ne siellä joukossa uppoo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höhhöh, miltään puulta maistu ainakaan mun suussa ;D Eikä tarvii tehdä vahvaa kun tykkää tosta perusteestä, ni voi juoda usean kupin päivän aikana! Ja jäähtyessä maistu kamalalta, joten heti suuta kohti mun mielestä.. Ja tollain smoothien joukossa vois olla kans hyvä, täytyy kokeilla :)

   Poista
  2. Näin ne makuasiat vaihtelee ;)<3

   Poista
 2. Laimeena se varmaan onkin inhimillisemmän makusta, mutta uutteena vaikutus tehokkaampaa! :)

  VastaaPoista
 3. Pakuriteen mukaan voi laittaa hunajaa, vaniljaa, inkivääriä, siis aivan mistä itse tykkää. Niin saa vaihtelua ja makua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis voi! Ja varmaan useammat tykkääkin niin just.. Ja itse tykästyin just joku aika sitten lakritsiteen ja pakuriteen yhdistelmään! Siihen tilkka hunajaa lisäks ni oli kyllä herkullinen yshdistelmä! :)

   Poista