lauantai 13. lokakuuta 2012

Raakasuklaantekoa!


 Pidin eilenvälipäivän liikunnasta, ja pikkasen siivoilin ja pesin ikkunoita. Päätin myös testata raakasuklaan tekoa, ja etseinkin sitten netistä niin kauan eri reseptejä, kunnes löysin sellaisen mihin mulla löytyi ainekset jo kotona. 



 Ei nää mitään pahoja ollut, mutta ei kyllä yhtään makeita, että en tiedä pitäiskö kokeilla ehkä uus satsi, kun en tohon saanut sitä hunajaa kauheen hyvin sekoittumaan, joten vois koittaa uusiks niin että hauduttais aluksi sitä hunajaakin lämpimässä vedessä, jos sekois paremmin! Tai lisämakeutta olisi voinut antaa jotkut just kuivatut hedelmät tai marjat, mutta hölmönä laitoin vain pähkinöitä.. Mutta ohje kuitenkin tässä, jos joku haluaa kokeilla myös, ohjeen oon löytänyt blogista Mustikkatyttö macamaassa.

Helppo raakasuklaa


1 dl virgin -kookosöljyä
1 1/4 – 1 1/2 dl raakakaakaojauhetta
2 dl sattumia, esim. kuivattuja hedelmiä/marjoja, pähkinöitä jne.. 

2-4rkl hunajaa  

 
Pistä kookosöljypurkki vesihauteeseen, jotta öljy muuttuu juoksevaksi ja sitä on helpompi mitata. Rouhi pähkinät ja viipaloi isokokoiset hedelmät pienemmiksi.
Laita sen jälkeen vesihauteeseen kulho, johon mittaat kaikki aineet.Laita ensin kookosöljy,sitten hunaja ja lopuksi sattumat. Sekoita huolellisesti. Käytä hunajaa varovasti, testaa välissä makeus ja lisää jos siltä tuntuu.
Kaada laakeaan astiaan tai – jos haluat kauniita konvehteja-silikoniseen jääpalamuottiin, josta palaset voi poksautella ulos. Pistä pakkaseen jäähtymään n. 25 minuutiksi (luonnistuu myös jääkaapissa, mutta vaatii pidemmän ajan).





 Tein myös jotain muita herkkuja, joista laitan lisää seuraavaksi kun kirjoittelen, ja nää herkut ainaskin onnistuivat! ;D


 Käykäähän muuten liittymässä facebook-sivuilleni tänne! :)

edit/: Kävin vähän muokkaamassa reseptiä lisäämällä hunajan määrää, sillä kokeilin uudestaan ja sain melkoista herkkua kun laitoin itse reilut 3rkl hunajaa, ja lisäksi gojimarjoja ja pähkinöitä. Ihania :)

5 kommenttia:

  1. Laita vähän enempi hunajaa, ei mullakaan se sekotu kunnolla, mut ei haittaa kun sitä on sen verran enempi et osuu aina suuhun. Rusinat ja kuivatut hedelmät makeuttaa tosi hyvin! Niitä oli sillon mun suklaassa kun maistoit. :D

    VastaaPoista
  2. Juokseva hunaja toimii hyvin. Minä en itse koskaan tee kookosöljyyn raakasuklaata, koska en liiemmin pidä sen mausta. Kaakaovoista pelkästään tai sitten voi ostaa valmista kaakaomassaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis juoksevaa mulla onkin, ja toimi itseasiassa kun lisäsin tuohon hunajaa, ja gojimarjoja niin nyt kyllä maistuu! Mutta luulen, että varmasti kaakaovoista tulee vielä parempaa, tää oli vaan kokeilu, kun nämä tosiaan sattui löytymään jo kotoa.. :) Tykkään kokeilla aina kaikenlaisia versioita, niin kiva sitten nähdä miten maku muuttuu kun tekee eri aineksista! :P

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Olen 161cm.. Tuota on nyt kysytty parikin kertaa, niin lisään sen nyt tuohon painotaulukkoon :) Helpompi sitten katsella!

      Poista