sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Pelästynyt äiti

 Tämä päivä ei sitten mennytkään ihan niinkuin piti. Ajattelin ensin, etten kehtaa myöntää julkisesti kuinka huono äiti olen, mutta sitten ajattelin kertoa miten meille tänään kävi, jotta muutkin osaisivat olla entistä varovaisempia lastensa kanssa!

  Esikoinen oi mummulassa hoidossa, ja mies oli harkoissa, laitoin Joannalle lastenohjelmat pyörimään, että saisin hieman siivottua rauhassa. Pesin Joannan pinnasänkyä, joka oli muutamaa päivää sitten otettu pois käytöstä ja joka on menossa ystävälleni seuraavaksi. Oltiin siis samassa huoneessa, mutta kuitenkin olin poispäin hänestä. Olohuoneen pöydälle oli vahingossa jäänyt syylälääkevoide, jonka tyttö tietenkin avasi ja laittoi sitä suuhunsa! Kauhea huuto alkoi ja kaappasin tytön syliin ja etsin puhelimestani myrkytyskeskuksen numeroa; ei löytynyt! Se oli poistunut kun olin jokin aika sitten vaihtanut puhelinta. Sitten iski niin kauhea paniikki, että soitin miehen äidille, joka siis asuu naapurissa, ja hän käski soittaa heti 112, ja hän lähti juoksemaan meille! Hätänumerossa minua palvellut nainen kysyi "onko siellä suussa nyt jotain", ja vastasin että "kyllä siellä valkoista näkyy". Hän käski pyyhimään sitä pois ja sanoin samalla, kuin hinkkasin suuta pyyhkeellä, että "mutta kun se ei lähde", ja itkin paniikissa. Nainen vastasi vain että "kyllä se ambulanssi pian tulee" ja sulki puhelimen! Ihan totta!
Onneksi anoppi tuli ja rauhotuin, kun huomasin, ettei tyttö ollut millänsäkään. Henki haisi kyllä pahasti, mutta häntä ei haitannut mikään. Ambulanssilla kesti puoli tuntia tulla! Mutta onneksi kun tulivat, niin totesivat tytön olevan täysin kunnossa, mutta häntä piti kuitenkin käydä näyttämässä lääkärille, koska niin kuuluu aina näissä tapauksissa tehdä. Lääkärikin kuitenkin päivystyksessä totesi kaiken olevan hyvin, pari punoittavaa näppylää lukuunottamatta.
Mutta kyllä pelästyin! Ja varmasti en ikinä enää jätä yhtäkään lääkettä esille tämän jälkeen, itkettää nytkin tätä kirjoittaessa.. Mutta kyllä meno opetus perille. 

   Ja tätä en sitten kirjoittanut saadakseni asiasta haukkuja, enköhän ole itseäni jo tarpeeksi asiasta sättinyt! Halusin vaan muistuttaa muitakin olemaan todella varovaisia, ja muistuttamaan, että eivät ne lapset tarvitse kuin pienen hetken, jolloin voi tapahtua vaikka 
mitä!

6 kommenttia:

 1. Ihan varmasti pelästytti. Älä kuitenkaan säti itseäsi liikaa, koska vahinkoja tapahtuu aina, vaikka vieressä istuisi. Kyllä noi lapset ehtii!

  Aika outoa hätäkeskukselta laittaa luuri kiinni?!

  Jaksamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No munkin mielestä oli tosi outo veto niiltä! Ei pitäis silti varmaan ihmetellä, oon kuullut niin paljon muutenkin huonoa niiden toimintatavoista.. Mutta omalla kohdalla tuntui kyllä tosi pahalta, kun olisin kaivannut itsekin hieman rauhoittelua!

   Poista
 2. Hei! Ei niillä hätäkeskuksessa todellakaan ole aikaa jutella ja rauhoitella puhelimessa hysteeristen ihmisten kanssa puolta tuntia. Eri juttu jos kyseessä elvytys tai muu henkeä uhkaava tilanne. Myrkytyskeskukseen olisi kannattanut soittaa vaikka numerotiedustelun kautta, ei hätäkeskus ole moista asiaa varten. Tai olisit itse vienyt lapsen terveyskeskukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kuule tietääkseni niillä sääntönä on että paniikkiselle ihmiselle ei lyödä luuria korvaan! Ja ei paljon tullut numerotiedustelut mieleen tosiaan siinä edellä mainitussa paniikissa! Ja syylälääke on syövyttävä aine, että kyllä kuule ajattelin että kyseessä on hengenvaarallinen tilanne.

   Poista
  2. Ja vielä se, että mulla ei siinä hetkessä ollut autoa! Mieheni kun tosiaan tuli kotiin vasta 15 min ambulanssin saavuttua.

   Poista
 3. Tiedän tunteen! Meillä kans neiti kiipesi jollain ihmeen ilveellä viime sunnuntaina yli pinniksen reunan juuri kun olin nousemassa hakemaan tyttöä. Kannan vieläkin morkkista miksi en noussut sillä samalla hetkellä kun tyttö alkoi höpöttelemään sängyssä vaan jäin hetkeksi kuulostelemaan.....

  En usko että kukaan äiti voi sanoa etteikö olisi koskaan sattunut läheltäpiti tilannetta tai sitten oikeasti käynyt köpelösti :)

  VastaaPoista