torstai 20. syyskuuta 2012

Venyttely on päivän sana!

 Kävin tossa eilen tekemässä taas jalkapäivän. Siihen kuului;

leveä jalkaprässi      40kg x 3
kapea jalkaprässi      40kg x 3
reiden koukistaja      25kg x 3
reiden ojentaja        20kg x 3
reiden lähentäjäliike  20kg x 3
reiden loitontajaliike 20kg x 3
pohkeet laitteessa            25kg x 3
ja pohkeet rappusissa omalla painolla, tein aina niin monta kun vaan pystyin, en muista määriä enää..

  En oikeen tiedä mikä on, että teenkö väärällä tekniikalla(onkohan ees mahdollista?), vai eikö mulla vaan ole lihaksia, kun tohon jalkaprässiin en pystynyt lisäämään yhtään painoja? Tai 5 kg olis mennyt niin että olisin muutaman saanut tehtyä, mutta en mitään sarjoja.. Kun tossa pitäisi kuitenkin oma paino pystyä tekemään. Aikasemmin lisäsin siihen kyllä 10kg, mutta nyt on ollut kesä taukoa, että kai se tosta taas petraantuu.. Mutta pikkasen jopa nolotti tehdä sitä ilman painoja ;D Kuiteskin, aivan loistava treeni taas <3


pohkeiden vennailua, ne on tänäänkin eniten kipeinä!

 Otin treenin jälkeen pukkarissa muutamia venyttelykuvia, mutta nekin vähän tärähteli, kun jalat tärräsi niin paljon, etten pysynyt kunnolla paikoillaan! Kuitenkin, halusin muistutella teille, että se venyttely on todella tärkeää, ettei tulisi niitä aivan jäätäviä jumeja ja lihakset saavat tilaa kasvaa :) 
 Ja oli pakko ottaa kuva todisteeksi tältä aamulta, että en mä teitä huijaa, mun paino tosiaan välillä laskee näinkin alas! Ja sitten taas nousee, vaikken herkuttelekkaan.. Weird!

3 kommenttia:

 1. Jalkaprässillä tosiaan se oma paino pitäs saada ylös ihan siks, koska jaksaa kävellä :D mutta parempi silti, ettei tee liian kovilla painoilla jos ei oo varma jaksaako, ettei paikat hajoo :) Mua jäi mietityttämään tossa toi, kun laitoit noita painoja, et sulla on ojennuksessa vähempi painoo mitä koukistuksessa ja sen ei tosiaan pitäs mennä niin, etureisi on yleensä (paljon) vahvempi kun takareisi. Teetkö koukistuksen laitteessa missä ollaan mahallaan? Mietin vaan et siinä tosi moni tekee väärin ja auttaa pakaralla ja alaselällä, jollon saa huijattua paljon enempi painoa :P jos teet tollasella laitteella, kannattaa kokeilla tukea yläkroppa kyynärvarsien varaan, jännittää pakarat ja nostaa se paino vaan takareisillä ylös, sanoisin, et lähes varmaan joutuu painoa heivaamaan pois :D

  Mulle on aina ollut hankalinta se ajatus, että ei tee liian isolla painolla ilman ajatusta, vaan ajatuksen kanssa hakee sen jännityksen vähän pienemmällä painolla :P toki siis kunnon paino pitää olla, muttei liikaa, se raja on ärsyttävän heiluva... :/

  Joskus kannattaa koittaa 4-jakosella, jos pääset niin usein käymään salilla ja tehdä sillon jalat ja ylökroppa kahtena päivänä, saa paljon enempi irti kun tarvii keskittyä vaan ojentaviin/koukistaviin :) keskivartalon saa nakattua sinne väleihin ihan mukavasti :)

  VastaaPoista
 2. No siis niinhän mäki ajattelin, en tie mikä siinä on, kun ei onnistu.. Mietinkin että oliskohan se huono jos jättäisin sen prässin pois, ja koittaisin vaan Hack- kyykkyä ja Smithiä, ne kun onnistuu jostakin syystä paljon paremmin..?

  Ja itse asiassa mä teen just makuulla koukistuksen, ja mietinkin just viimeks, että ihmeen huonosti se tuntuu ihan siellä takareisissä, täytyy kokeilla tota sun neuvoa, kiitti! :)

  Mä ajattelin nyt kokeilla tätä kolmijakoista vaan kun yks työntekijä kenen kanssa juttelin neuvoi tuolla PoriHallilla, että vois tulla enemmän tulosta kun ei käy niin usein.. Täytyy sitten kattoa jos tää ei toimi :)

  VastaaPoista
 3. Kyykyt on kuormittavampia kun prässi eli kannattaa ottaa mukaan :) ite tykkään tehdä kyykky TAI askelkyykky ekana ja sit toisena liikkeenä prässi :D massaliikkeillä jalat väsyksiin, sit hiontaa etu- ja takareisiin :) massaliikkeitä voi tehdä vaikka sen 4kin sarjaa jos tuntuu että jaksaa.. Ja siis 3-jakonen on hyvä, ehdottomasti, mut sit jos joskus tulee käytyä useemmin niin 4-jakosella saa vaihtelua :)

  Koukistuksessa on pakko olla, että autat pakaralla ja alaselällä... Tai ainakin kuvittelen, ja jos vertaan omiin painoihin millä treenaan.. Askelkyykyssä painoa on joku 40kg viimisessä sarjassa, prässin viimisessä 110-130kg riippuen päivästä(istumaprässi) ja sit takareisissä ihan maksimi on 12,5kg :DD

  ja sanoisin et kyl lähes kaikki ohjelmat toimii, ei ne lihakset tiedä onko se yks vai viis jakosta, lähinnä se kikkailu takaa sen riittävän palautumisen :)

  VastaaPoista